Sektioner

Träsektion:
I våra träsalar kan du tillverka eller laga allt möjligt, endast fantasin begränsar. Här kan du använda vår utrustade maskinhall och andra verktyg.

Textilsektion:
Här kan du sy, laga, fålla och återbruka dina textilier! Här finns även symaskiner, broderimaskin samt lädermaskin att låna.

Vävsektion:
Här kan du väva mattor, löpare, plädar, dukar mm. Du som har kunskaper om vävning kan komma och väva med oss. Vävstolar, verktyg för vävning och material finns att köpa på plats.

Silversmedja/Stenslipning/glassektion:
Vill du lära dig att göra smycken? I vår smedja finns utrustning och verktyg att låna samt möjlighet att gå med i en smidescirkel. Har du testat glasfusing? Här kan du bland annat göra egna fönsterdekorationer eller glassmycken. Ugn finns i lokalen.

Tjejkvällar: 
Varannan onsdagskväll jämn vecka anordnas tjejkväll med olika aktiviteter kopplat till hantverkstekniker. 


Barnverksamhet – Pysslingarna
Måndagar träffas vi mellan kl 18.00-20.00 för att pyssla och utveckla barnens kreativitet!

Övriga hantverkscirklar:
Här finns många olika teman att välja mellan och om du själv vill hålla i en cirkel går det också bra! Prata med oss så får du veta vilka cirklar som är på gång men även hur vi kan hjälpa dig att annordna egna cirklar. 

Kedjan – Dagliga aktiviteter för mångfald och integration
Här övar vi på vardagssvenska, hantverkar, lagar mat, bakar och har friskvårdsaktiviteter. Kedjan är öppen för alla som vill delta.
Måndag-Onsdag: 09.30-12.30.